25-manna (10/10/2015)
Category: Tävling
Map/area: Lövsättra
Country: Sweden
Discipline: Stafett
Leg: 24
Distance: 10.97 km
Time: 72:48
Average HR: 173
Maximum HR: 183
Bra ork. Bitvis ganska bra tempo också. Bitvis ganska knackigt presterat också, man ska även springa rätt. Bommarna på k4 och k19 surnade jag till en del över.

När jag nu sett rutten kan jag säga att riktningsförändringen halvvägs till fyran kom som en chock. Jag hade ingen aning förrän nu att jag i princip helt plötsligt vände helt om mitt på sträckan... Fattar inte vad som hände, och det läskiga är att jag minns det inte heller... Jag minns att jag letade ett litet tag, innan jag bestämde mig att springa norr för att komma ut på stigen för att sedan "ta den bakifrån"...Och då gick det ju lätt..Bomtid enligt winsplits: 3.18.

Den lilla kroken mellan 15-16 var ju dum också när jag lämnade höjkanten. Trodde uppenbarligen att jag var vid norrspetsen av höjden redan och vek tydligt till höger istället för att runda klart. Men den kostade inte så mycket tid ser det ut som, bomtid (Winsplits): 0.49.

Sen - till kontroll 19 kom den värsta missen. Jag utgår från att rutten stämmer, och då ser man direkt att jag korsade stigen precis där den lämnar kraftledningsgatan. Min riktning däremot, som jag tog från stigen var från mitten av det partiet där stigen gick under kraftledningen. Jag kollade ju detta när jag korsade stigen. Så riktningen var bra men jag var för långt norrut. Jag såg nu också att det faktiskt fortsätter en mindre stig under kraftledningen. Det var kanske så att jag tog med den biten när jag bedömde att jag var på mitten under kraftledningen? Nåväl, väl uppe på den kullen var det hällmark. Jag saknar lite skills här, för jag utgick från att det skulle vara gult på kartan. Det enda gula på kartan hittade jag i södra ringkanten. Så därför lommade jag norrut. Det är väl där någonstans jag slutade orientera och istället bara sprang och försökte spana efter något orange-vitt. Såg absolut ingen stig, men den har jag uppenbarligen korsat. Efter loppet var jag helt klar över att jag dragit upp på höjdpartiet norr om kontrollen, men absolut inte att jag varit så där långt norrut... När jag tog mig samman bestämde jag mig för att leta upp branten för ny inläsning. Den spikade jag... Sen var det lätt att hitta k19. Bomtid: 6.22.

Efter det var det bara att ruscha in i mål via fyra rätt enkla kontroller. Hade sjukt kul och banan var enormt bra tycker jag. Total bomtid någonstans kring dryga 10 minuter . Skulle alltså jag ha kunnat springa denna bana på 63 min dvs, nästan ner mot 7 m/km? Ja kanske.
Show comments (0)
 
25-manna (10/10/2015) 25-manna (10/10/2015)