Lång-DM (30/08/2009)
Category: Tävling
Map/area: Igeltjärn
Organiser: StIF
Discipline: Lång
Distance: 13.34 km
Time: 121:37
Average HR: 171
Maximum HR: 185
Det var egentligen en övermäktig höstupptakt för mig. Jag fick känna på igen det som jag tidigare endast känt på femmilar och vasalopp i skidspåren; kramp; soppatorsk.

Jag hade liksom tänkt att detta lopp skulle vara ett mentalt meddelande att det är dags att börja träna efter en riktigt lat sommar. Det blev ett rekommenderat brev! -ett urgent mail, och mer därtill! Kroppen är död! Jag visste ju innan jag startade att jag var dåligt tränad, och därför joggade jag i maklig takt inledningsvis. Hade toppar kring 90% av pulsreserven vilket är en arbetspuls på 180. Och jag joggade... ja, ja om jag inte har nåt i kroppen och ligger med feber endera dagen så är det ett rätt tydligt kvitto på att det behövs träning, träning och.... ja lite träning kanske?

Jag lyckades snurra till det rätt bra på en del kontroller idag igen. Banan kan delas in i två delar för mig. Jag hade ork till kontroll nr 15, så missar före 15 var 'vanliga' bommar. De jag bommade efter 15 (=de flesta) var mest för att jag tittade mer i blåbärsriset efter de goda små bären, för att få i mig lite sött än vad jag tittade på kartan och efter skärmar. Jag gick stora delar efter 15 och hade inte något annat val. Bryta vill jag inte göra, det är liksom inte min grej. Jag får ju träning för tusan. Jag kraschade dessutom idag, så lilla Vilmer var väldigt bekymrad när jag kom hem och han fick se fyra jack, två på höger handled och två på det högra knät. Jag fick lägga mig ner och han satte på mig fina plåster, och då blev det bra igen sa Vilmer.

Hur som helst, nu känner jag mig övertygad om att kroppen behöver motioneras med aningen högre frekvens än vad som varit fallet den senaste månaden. Så här kan man ju inte ha det!
Show comments (0)
 
Lång-DM (30/08/2009)