Lång DM 2013 (08/09/2013)
Category: Tävling
Map/area: Lumsheden
Organiser: OK Hammaren
Discipline: Långdistans
Distance: 9.39 km
Time: 80:15
Average HR: 122
Maximum HR: 231
Åter i skogen med karta och kompass. Trevligt! Jag gjorde ett nästan bomfritt lopp, men farten varierade från halvsakta till helsakta. Till trean, när jag väl bestämt mig, så blev det ett vägval runt. Var inne på att springa hela vägen runt, via starten, men bestämde mig för att ta den stigen som passerade närmast sista kontrollen. Det blev helt fel, eftersom jag var på fel stig. Men det visste jag inte förrän jag kom hem och fick se rutten. Jag trodde jag kommit ut på stigen mycket högre upp, och när jag plötsligt vek av från stigen nästan nere på vägen trodde jag att jag fortfarande var söder om myren, i den lilla korsningen precis där jag kom ut på stigen från början. Det blev lite dumt det.

Efter det var det inte mycket snedspringning. Gjorde en liten cirkel vid fyran, när jag kom till gropen vid norra ringkanten. Om det var där jag var, så var inte den så himla stor som jag tolkade den på kartan.

Från femman hittade jag ett fint stråk i ett vänstervägval. En gata genom det gröna och en finsprungen beståndsgräns gjorde den mycket smidig och lättplockad.

Sjuan var nog svåraste kontrollen, men hittade även den utan missöden. Tar man det bara lugnt och använder kartan till det den är till för, så är det faktiskt inte så märkligt har jag märkt.

Ibland när jag tittar på en karta som ser ut som dagens, med alla dessa bruna former så blir jag bara trött och ställer in kompassen och springer, men idag gjorde jag bara det en gång, mellan sjuans andra väg till kontrolltagningen av åttan. I övrigt orienterade jag faktiskt utan kompass. Jo den låg där på kartan, så jag hade väl hum om att jag höll fusklappen åt rätt håll och så, det får jag erkänna. Och det gick ju bra, förutom att jag aldrig insåg att jag var på fel stig i början av långsträckan. Där hade jag kanske kunnat kollat min riktning ... :(
Show comments (0)
 
Lång DM 2013 (08/09/2013) Lång DM 2013 (08/09/2013)